اسانس ها

اسانس ها ترکیبات معطری هستند که در گیاه های مختلف یافت می شوند. اسانس مخلوطی از مواد مختلف با ترکیبات شیمیایی مختلف بوده که بو و عطر قوی دارند و با نام عطرمایه نیز شناخته می شوند. از آنجا که اسانس در مجاورت هوا تبخیر می شود، به آن ها روغن های فرار، روغن استری و روغن معطر اضافه می کنند که به آن ها اسانس های روغنی نیز می گویند. اسان ها به دو دسته اسانس خوراکی و اسانس شیمیایی یا اسانس عطر (اسانس غیر خوراکی) تقسیم می شوند و طبیعتا اسانس عطر با اسانس خوراکی متفاوت است و مواد تشکیل دهنده اسانس خوراکی متفاوت است. زیرا اسانس غیر خوراکی در مصارفی مانند تهیه شمع و استفاده در خوشبو کننده های حمام و فضا استفاده می شود .اسانس ها تداعی گر عطر و رایحه ی انواع محصولات در صنایع مختلف به ویژگی صنایع غذایی بوده و عطر و طعم واقعی و متنوع از میوه ها (پرتقال، توت فرنگی، لیمو، بلوبری و…)، مغزها (گردو، پسته، بادام و…) و دانه ها (هل، قهوه، کاپوچینو و…) را دارا هستند. همچنین اسانس های نارگیل، دارچین، وانیل و… که مناسب با  ذائقه مشتریان در بازار موجود هستند. مصرف کنندگان می توانند طعم مورد علاقه خود را در هر فصل از سال با اسانس داشته باشند. در این مقاله ما به شما می گوییم اسانس چیست ، اسانس خوراکی چیست و انواع اسانس خوراکی را به شما معرفی کرده تا بسته به نوع نیاز آن ها را بشناسید

اطلاعات بیشتر دریافت مشاوره

اسانس خوراکی چیست ؟

از دیگر موارد مصرف اسانس های خوراکی می توان به استفاده ی آن ها در انواع نوشیدنی، بستنی، شکلات، روغن، انواع نان و پیراشکی، انواع ژله و پاستیل و دیگر محصولات طعم دار اشاره کرد. امروزه شکل و نوع مصرف اسانس ها با گذشته تفاوت دارد و در صنایع مختلفی آن ها را بکار می گیرند. اسانس های خوراکی، اسانس های غیر خوراکی، اسانس میوه ای، اسانس صنعتی و اسانس شیمیایی که به صورت پودر اسانس، اسانس مایع و اسانس روغنی برای تولید انواع مواد مصرفی استفاده می شوند.
به طور کلی اسانس های خوراکی در سه نوع اسانس محلول در آب، اسانس محلول در روغن و اسانس محلول در الکل وجود دارند که نوع اول به صورت اسانس مایع بیشترین مصرف را در صنایع غذایی دارد. اسانس های روغنی نیز یکی از پرکاربردترین اسانس ها هستند. استفاده از اسانس های روغنی نیز در خمیردندان ها و محصولات آرایشی و بهداشتی رایج است. طرز استفاده از اسانس خوراکی بسته به نوع آن متفاوت است.

اسانس مایع :

طعم های اسانس بسیار متنوع است و از جمله معروف ترین آن ها اسانس میوه است و می توان به انواع اسانس خوراکی مانند اسانس خوراکی سیب، اسانس خوراکی پرتقال و اسانس خوراکی نعناع و لیمو که از پر طرفدارترین اسانس میوه هستند اشاره کرد. کاربرد اسانس های خوراکی در قهوه و چای، کیک و کلوچه، شیرینی و شکلات بسیار است. همچنین از دیگر کاربرد اسانس های خوراکی می توان به استفاده از اسانس در لبنیات، توتون و تنباکو اشاره کرد. همچنین از اسانس های نادر اما پر طرفدار می توان اسانس عسل ، اسانس گل محمدی و اسانس اسطوخودوس را نام برد.

خواص اسانس خوراکی

با توجه به کاربرد اسانس های خوراکی، استفاده از اسانس به عنوان ضدعفونی کننده، ضد تشنج، ضد تورم و التهاب، خلط آور، ضد قارچ و ضد باکتری، محرک، مسکن دندان، ضد خارش، محرک دستگاه گوارش و ضد رماتیسم نیز قابل ملاحظه است. هرچند مضرات اسانس خوراکی نیز قابل توجه است اما عطر اسانس سبب افزایش کاربرد آن شده است. این محصول علاوه بر ایجاد تنوع، نقش اساسی در انتخاب و پذیرش محصول نهایی دارد و به طور کلی برای ایجاد، اصلاح، تشدید طعم و پوشاندن طعم های نامطلوب به مواد غذایی اضافه می گردد.

مضرات اسانس خوراکی

در کنار مزایای استفاده از اسانس خوراکی می توان به مضرات اسانس خوراکی نیز اشاره کرد. استفاده نادرست از اسانس های روغنی می تواند موجب حساسیت گردد. حساسیت به اسانس تنها حساسیت پوستی نیست و می تواند در استفاده های غیر پوستی نیز باقی بماند. هرچند بیشترین حساسیت اسانس های روغنی حساسیت پوستی است. همچنین سردرد نیز از رایج ترین مضرات اسانس خوراکی است. بسیار توصیه شده است که اسانس های روغنی در ظروف پلاستیکی نگهداری نشوند. همچنین مصرف اسانس های روغنی برای کودکان و زنان باردار نیز توصیه نمی شود. از دیگر مضرات اسانس های روغنی اسن است که روی هورمون ها و باکتری های روده اثر می گذارند و برای سلامتی مفید نیستند. اما این مضرات اسانس خوراکی به معنی استفاده نکردن از آن ها نیست. بلکه مصرف اصولی اسانس های خوراکی می تواند مضرات اسانس خوراکی را تحت پوشش قرار دهد. لذا طرز استفاده از اسانس خوراکی بسیار اهمیت دارد.

بستنی و ژله

.

Apple

نوشیدنی

.

Mike Lloyd / Yahoo

کیک و شیرینی

.

Andy Guscott / Google

لبنیات

.

Jane Bit / Nike

مواد غذایی

.

Loyd Washington / Uber

تنقلات

.

Brigit Guscott / Adobe
Instagram has returned invalid data.

PRODUCT CODE DESCRIPTION