اسانس‌ ها ترکیبات شیمیایی پیچیده گیاهی و دارای عطر و طعم مخصوص و قوی هستند و از بافت‌های مختلف گیاهان استخراج می‌شوند. اسانس‌ها در دمای محیط به سرعت تبخیر می‌شوند، از این رو به آن‌ها مواد فرار نیز می‌گویند. برخی از اسانس‌ها قابلیت حل شدن در آب و الکل را دارا می‌باشند؛ اما بیشتر اسانس‌ها جزء مواد نامحلول محسوب می‌شوند. ویژگی دیگر روغن‌های فرار و یا همان اسانس‌ ها فسادناپذیری و قابلیت تقطیر آن‌ها است و این ویژگی اسانس‌ها را از روغن‌های پایدار متمایز می‌کند.

تولید اسانس و مورد استفاده صنایع غذایی

اسانس محلول یا عصاره الکلی همراه با روغن فرار است, که مجموعه ای از اجزای ترپنی را دارا می‌باشد. اسانس‌ها و سایر مواد معطر گیاهی به وسیله‌ی روش‌های مختلفی همچون: استخراج با فشار سرد, تقطیر, استخراج به وسیله‌ی حلال, تقطیر در شرایط خلاء بوسیله‌ی مایکروویو, خیساندن و استخراج با روغن های جاذب از مواد گیاهی استحصال می‌شوند. محصولات حاصل از استخراج معمولا به نام‌های عصاره (تام کانکرت, ابسولوت, پماد یا رزینوئید( خوانده شده و اسانس نامیده نمی‌شوند. عنوان “اسانس” برای روغن های تقطیر شده یا استخراج به کار می‌رود.
مهمترین روش تولید اسانس‌ها, تقطیر است. اصول پایه‌ای تقطیر یکی است. اما بسته به ماده گیاهی و شرایط مواد, به روش های مختلف انجام می‌شود.

اطلاعات بیشتر مشاوره رایگان

تاریخچه اسانس‌های طبیعی

اسانس کلمه فرانسوی essence به فارسی وارد شده و در انگلیسی هم به این املا‌ء و با تلفظ متفاوت استفاده می‌شود. با توجه به اینکه در فارسی به جهت روابط تاریخی با فرانسه بیشتر اصطلاحات فرانسوی وارد زبان ماشده کلمه ی اسانس کاملا معمول شده واز آن بری معادل essance استفاده می‎شود.
اسانس Essence از لحاظ لغوی به معنای جوهر ، ماهیت و عنصر وجودی است . در یونان باستان فلاسفه بزرگ آن دوران معتقد بودند که جهان هستی از چهار عنصر (اسانس) آب ، باد ، خاک و آتش بوجود آمده و هر کدام از اینها یک ” اسانس ” بودند که در فارسی از آنها به عنوان عناصر چهارگانه (اربعه) یاد شده است. فیثاغورس و ارسطو علاوه براین عناصر چهارگانه معتقد به عنصر پنجمی هم بودند که نام آن را اتر Ether به معنای آسمان گذاشتند. افراد زیادی برای یافتن این عنصر پنجم دست به کار شدند و مواد مختلفی را آزمایش کردند . در این میان توجه بعضی به طرف گیاهان معطری که بوی بسیار خوبی داشتند جلب شد و در پی آن شدند تا منبع این بو را بیابند. آنها بدین باور بودند که عنصر پنجم، همین مواد معطر گیاهان هستند. این مواد که با روشهای ابتدائی آن دوران استخراج می شد حالت روغنی داشت و روی سطح آب باقی می ماند. این موضوع سالها به همین شکل ادامه داشت.

اطلاعات بیشتر مشاوره رایگان

ظرفیت تولید سالانه طرح تولید اسانس مختلف مورد استفاده صنایع غذایی

ظرفيت اسمی تولید انواع اسانس معادل 240.000 لیتر در سال و ظرفیت عملی معادل 192.000 لیتر در سال

میزان سرمایه مورد نیاز جهت طرح تولید اسانس مختلف مورد استفاده صنایع غذایی

بودجه: کمتر از 30 میلیارد تومان
نام محصول: طرح تولید اسانس مختلف مورد استفاده صنایع غذایی
ظرفیت تولید: 240000 لیتر در سال
نرخ برابری دلار: 140000 ریال
زمان برگشت سرمایه گذاری اولیه: 2 سال و 73 ماه
قیمت ماشین آلات تولید طرح تولید اسانس مختلف مورد استفاده صنایع غذایی : 103600 میلیون ریال

type
-
Hygienic
Hygienic
Hygienic
Hygienic
Hygienic
Hygienic
Hygienic
Hygienic
Hygienic
Hygienic
Hygienic
Hygienic
Hygienic
Hygienic
Hygienic
Hygienic
Hygienic
Hygienic
Hygienic
Hygienic
Hygienic
Hygienic
Hygienic
Hygienic
Hygienic
Hygienic
Hygienic
Hygienic
Hygienic
Hygienic
Hygienic
Hygienic
Hygienic
name
-
Green Apple
Cosmetic Fragrance
Cosmetic Fragrance
Cosmetic Fragrance
Chemical
Chemical
Chemical
Chemical
Chemical
Cosmetic Fragrance
Cosmetic Fragrance
Cosmetic Fragrance
Cosmetic Fragrance
Cosmetic Fragrance
Cosmetic Fragrance
Cosmetic Fragrance
Cosmetic Fragrance
Cosmetic Fragrance
Cosmetic Fragrance
Cosmetic Fragrance
Cosmetic Fragrance
Cosmetic Fragrance
Cosmetic Fragrance
Cosmetic Fragrance
Cosmetic Fragrance
Cosmetic Fragrance
Cosmetic Fragrance
Cosmetic Fragrance
Cosmetic Fragrance
Cosmetic Fragrance
Cosmetic Fragrance
Cosmetic Fragrance
Cosmetic Fragrance
code name
-
FRESH APPLE
ALOE VERA H 108
CHERRY H 110
CUCUMBER H 103
FRAGRANCE DEP
FRAGRANCE DPG
FRAGRANCE IES
FRAGRANCE LOL
FRAGRANCE PG
FRESH APPLE
GARDENIA H 120
GERANIUM H 116
GRAPE FRUIT H 106
GREEN APPLE H 104
HERBAL H 124
HERBAL H 125
HERBAL H 126
HERBAL H 127
LAVANDER H 112
LEMON H 101
MAGNOLIA H 118
LILY H 115
ORANGE H 102
PEACH H 109
PINE H 105
PINE H 113
PINE H 114
ROSE ORIENTAL
STRAWBERRY H 100
TUBEROSE H 122
VIOLET H 121
YLANG H 117
GERANIUM 118
code
-
(4001001)
(4001002)
(4001003)
(4001004)
(4001005)
(4001006)
(4001007)
(4001008)
(4001009)
(4001010)
(4001011)
(4001012)
(4001013)
(4001014)
(4001015)
(4001016)
(4001017)
(4001018)
(4001019)
(4001020)
(4001021)
(4001022)
(4001023)
(4001024)
(4001025)
(4001026)
(4001027)
(4001028)
(4001029)
(4001030)
(4001031)
(4001032)
(4001033)
#
-
(1)
(2)
(3)
(4)
(5)
(6)
(7)
(8)
(9)
(10)
(11)
(12)
(13)
(14)
(15)
(16)
(17)
(18)
(19)
(20)
(21)
(22)
(23)
(24)
(25)
(26)
(27)
(28)
(29)
(30)
(31)
(32)
(33)